уторак, март 5, 2024

Srebrenica: Komemoracija u Skupštini opštine bez Bošnjaka

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 10. jula 2021. (Beta) – Bošnjački odbornici danas nisu prisustvovali komemorativnoj sednici Skupštine opštine Srebrenica, na kojoj je odata pošta srebreničkim žrtvama i bošnjačke i srpske nacionanosti.

Predsednik Skupštine Srebrenice Ćamil Duraković izjavio je da bošnjački odbornici nisu prisustvovali komemorativnoj sednici zbog toga što, kako je naveo, srpska strana proteklih godina intezivira sistemsko negiranje i relativizovanje genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

“Svedoci smo da se proteklih godina intenzivira sistemsko negiranje i relativizovanje genocida nad Bošnjacima, da se naše žrtve vređaju, da se istina iskrivljuje, a mi živi se ponižavamo tako da nas je srpska većina u Skupštini preglasala donevši nekakvu rezoluciju koja, štaviše, nije imala cilj odati poštu žrtvama, već da ih kompromituje, samo da bi se umanjila bošnjačke žrtve”, naveo je Duraković.

Potpredsednik Skupštine Srebrenice Radomir Pavlović (SNSD), koji je sazvao sednicu, nedolazak bošnjačkih odbornika ocenio je kao “necivilizacijski odnosa prema žrtvama”.

U Memorijalnom centru Potočari sutra će biti obeleženo 26 godina od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.