среда, јун 12, 2024

Slavlje fudbalera Srbije u svlačionici: Dajte Brazil da se igramo

Slične objave

Podeli

Pobedu nad reprezentacijom Portugalije u Lisabonu od 2:1 i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, fudbaleri Srbije proslavili su pesmom u svlačionici. Igrači, ali i članovi stručnog štaba, predvođeni selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, kao i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, pesmom su slavili veliki trijumf.

Na objavljenim video snimcima Aleksandar Mitrović, strelac pobedonosnog gola, Dušan Vlahović i ostali igrači uglas pevaju popularni hit „Pukni zoro”, a onda izazivaju najuspešniji tim na dosadašnjim svetskim prvenstvima uzvikujući „Dajte Brazil da se igramo”.

Selektor je na momenat prekinuo pesmu fudbalera, pitajući ih u šali „da li ste vi normalni”?Inače, Stojković je po završetku meča kazao da je tim Srbije zasluženo pobedio.

„Veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal. Od početka smo govorili da će utakmica u Lisabonu biti finale i znali smo da nas samo pobeda vodi na željeno mesto. Momci su pokazali mentalnu snagu, taktičku zrelost, požrtvovanje, poštovanje svih principa koji su doveli do toga”, izjavio je on.

Aleksandar Mitrović, čiji je gol odveo Srbiju na Mundijal u Katar, kazao je da su mu osećanja pomešana i da je verovao u ekipu.

„Trud i rad se uvek isplate, vratilo se sve sa kamatom, meni i za Škotsku. Kad si pošten, kad radiš vredno, kad si iskren, vrati se sve, pitanje je samo vremena. Verovao sam u ekipu, u nas. Igrali smo sa samopouzdanjem. Svi smo presrećni, zbog nas i cele nacije. Znamo koliko smo sreće i radosti doneli našem narodu, ovo je drugo Svetsko prvenstvo zaredom. Plakao bih, smejao se, sve je pomešano”, poručio je Mitrović.

(Politika)