понедељак, јул 22, 2024

Rama: U Beogradu je policija hapsila one koji su palili albanske zastave

Slične objave

Podeli

TIRANA/BEOGRAD, 20. decembra 2021. (Beta) – Albanski premijer Edi Rama reagovao je na pokušaj paljenja zastave Srbije tokom jučerašnjeg protesta u Tirani, istakavši da su tokom njegove posete Beogradu na trgovima bile albanske zastave i da je policija uhapsila one koji su ih palili.

Komentarišući pokušaj paljenja zastave Srbije na protestu povodom samita inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Albaniju, Rama je naveo da je “istina da je onog dana kada je posetio Beograd, glavni grad Srbije bio pun albanskih zastava” i da je “huligane koji su zapalili zastavu uhapsila policija”.

Povodom kritika na račun inicijative Otvoreni Balkan, Rama je rekao da je ona ne samo budućnost dece regiona, već da ima i strateški interes za državu i ceo albanski narod. Više stotina građana demonstriralo je danas u Tirani, na poziv bivšeg albanskog predsednika i premijera Saljija Beriše.

Albanski mediji su preneli da je grupa demonstranata zapalila srpsku zastavu i da je bilo pokušaja skidanja više zastava Srbije, okačenih u Tirani u znak dobrodošlice. Na protestu koji je trajao oko dva sata, Beriša je inicijativu Otvoreni Balkan opisao kao projekat Beograda koji ima cilj srpsku hegemoniju u regionu, optuživši Vučića i Ramu da nastoje da unište nezavisnost Kosova.

Bandere na kojima se nalaze kamere, vlasti su namazale mašću kako demonstranti ne bi mogli da se popnu do njih.