среда, фебруар 28, 2024

Ponošu podrška i od NS i DS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. januara 2022. – Narodna stranka saopštila je sinoć da je donela odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije a da podrži Zdravka Ponoša, kao zajedničkog kandidata opozicije.

Tesnom većinom glasova, Predsedništvo Narodne stranke je donelo odluku da podrži predlog Stranke slobode i pravde da zajednički kandidat naše koalicije za predsednika Srbije bude bivši funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš. Miroslav Aleksić će, navodi se u saopštenju, biti prvi na listi Narodne stranke u okviru koalicije na izborima za narodne poslanike u Skupštini Srbije.

„Svesni generacijske odgovornosti da se aktuelni diktatorski režim pod hitno pošalje u istoriju, kao i da su sabornost i jedinstvo najvažnijih opozicionih činilaca neophodan preduslov da bi se to dogodilo, Predsedništvo Narodne stranke je donelo odluku da povuče predlog da prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić bude kandidat za predsednika Srbije“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Sinoć je i Demokratska stranka na Glavnom odboru odlučila da podrži Zdravka Ponoša kao zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije na izborima 3. aprila.

M. M.