петак, јул 19, 2024

Nikezić: Srbija plaća najskuplji dizel

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. novembra 2023. (Beta) – Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je ograničavanje cene goriva do kraja godine kao “jeftin trik”, a u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio da zahvaljujući njegovoj lošoj politici građani već godinama plaćaju najskuplji dizel u regionu.

“Gospodine Vučiću, ako možete, nemojte više da naređujete cenama benzina i dizela da idu u rikverc, jer kada ste to u maju 2022. godine izgovorili, cena dizela na našim pumpama je iznosila 197 dinara, a danas je 201 dinar, dok je u istom periodu nafta na svetskom tržištu pojeftinila za 30 odsto”, rekao je Nikezić.

On je dodao da je akciza koju država naplaćuje “nikad veća”, da inflacija “divlja”, a da je Naftna industrija Srbije (NIS) samo u poslednje dve godine ostvarila ekstraprofit od preko milijardu evra.

“Građani na izborima odlučuju između vaše politike poskupljenja i našeg plana koji garantuje da ćemo smanjiti akcizu na gorivo, uvesti porez na ekstraprofit za NIS i sve ostale koji su enormno zaradili na narodnoj muci, čime ćemo smanjiti, ne samo cene goriva, već i svih drugih proizvoda kojima gorivo utiče na cenu”, rekao je Nikezić u otvorenom pismu predsedniku države.