петак, јул 12, 2024

Sutra u Srbiji hladno, sa padavinima, na planinama sneg

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. novembra 2023. (Beta) – U Srbiji će sutra biti oblačno sa padavinama, a u brdsko-planinskim predelima sa snegom uz povećanje visine snežnog pokrivača, a u nižim predelima sa kišom koja će od sredine dana i posle podne sa daljim padom temperature preći u sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Više padavina biće na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije, u nižim i brdskim predelima formiranje snežnog pokrivača visine od pet centimetara do 20, a na planinama lokalno i više od 30 centimetara.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od tri stepena do sedam, dnevna temperatura će biti u padu, a sredinom dana i posle podne kretaće se od nula na jugu do pet stepeni na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini.

U Beogradu će sutra biti oblačno, vetrovito i hladno, povremeno sa slabom kišom, u višim delovima grada sa padom temperature posle podne i uveče kratkotrajno i susnežicom i snegom.

Duvaće slab i umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Dnevna temperatura bez većeg kolebanja oko četiri stepena, posle podne u padu na dva stepena.

U Srbiji će narednih sedam dana biti umereno do potpuno oblačno i hladno.

Biometeorološka prognoza za subotu, 25. novembar: Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za hronično obolelele i osetlјive osobe. Oprez se savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima, kao i mentalno nestabilnim osobama. Reumatski bolovi i poremećaji sna su očekivani kao meteoropatske reakcije.