недеља, јун 16, 2024

Milanović – Srbiji: Put u EU je jako težak

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 16. septembra 2021. (Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da sumnja u stvarne ciljeve politike Beograda kada je u pitanju članstvo u EU. On je ocenio da je reč o mimikričnom, kvazi cilju Beograda.

“Dajte ljudi, radite, ne bavite se samo unutrašnjom i bliskograničnom politikom ako želite u Evropsku uniju (EU), u stvari to ste već mogli. Imam zaista sumnju u stvarne ciljeve beogradske politike kada je u pitanju članstvo u EU”, rekao je Milanović posle susreta s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem koji boravi u zvaničnoj poseti Hrvatskoj.

Hrvatski predsednik je dodao da ne ucenjuje Beograd ratnim odšetama. “To je odavno rešeno ili nije, i nije pošteno ni državnički da se to pitanje sada izvlači kao prepreka, rekao je Milanović dodavši, međutim, da će se morati dobiti odgovor Srbije o sudbini oko 2.000 hrvatskih građana nestalih 1991. godine.

Milanović je poručio vlastima u Srbiji da je ulazak u EU jako težak, jer su nova pravila igre, nova pravila demokratije. To je, dodao je, sve više liberalna demokratija ili prava demkratija u kojoj “nema varanja, nema privatnih medija, odnosno ako i ima, svi te napadnu, svi to vide”.