субота, јун 22, 2024

Vuletić: Vučićev problem ratna prošlost

Podeli

Izjava aktuelnog ministra policije Aleksandra Vulina povodom odluke crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici – Predsednik Vučić nije čovek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da se onima koji su glasali za rezoluciju zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu, viđaju u Crnoj Gori – piše u Vulinovom saopštenju, koje je prenela agencija Beta naišla je na negodovanje kod dela opozicije u Srbiji.

Predsednik Građanskog demokratskog foruma, Zoran Vuletić je u izjavi za Danas rekao da smatra, da naš, nažalost, predsednik Vučić, ima očito najveći problem sa svojom ratnom prošlošću jer, prema njegovim rečima, kako bismo drugačije tumačili izjave njegovog posilnog i glasnogovornika Vulina koji predlaže da se zabrani svim poslanicima crnogorskog parlamenta koji su glasali za rezoluciju o genocidu u Srebrenici ulazak u Srbiju.

Vuletić ističe: – Oni time brane svoju politiku iz devedesetih godina koja je i dovela do takvih stravičnih epiloga o kojima govori današnja rezolucija u Crnoj Gori ili rezolucija u srpskom parlamentu iz 2010. godine, kada naš parlament nije imao snage da upotrebi i formulaciju genocid kako je presudio sud u Hagu. Moram da kažem da od Vulina i Vučića nisam ni očekivao ništa drugo. Vučić će na kraju svoje karijere biti zapamćen kao politička kukavica svesna problema u kojima je Srbija i vremena u kome živimo, a sa konstantno ubedljivom podrškom naroda u periodu od deset godina na svim izborima, očajnim rezultatima, nerešenim krucijalnim problemima društva i porastom ksenofobije. Rezultati njegove politike će biti njegova noćna mora. Mnogo me više zabrinjava muk dela opozicije oko bivšeg SZS-a na ovu temu koji ima podršku svih medija, a koji su predstavljeni kao glavna alternativa Vučiću. Nama je potrebna politička promena, a ne personalna koja se ćutanjem nudi”.

M.Markov