субота, јул 13, 2024

Milanović: Odluka Ustavnog suda je ustavni puč, biću premijer

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 18. marta 2024. (Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je ustavne sudije nazvao nepismenim gangsterima, a njihovu odluku da ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, ustavnim pučem.

On je u izjavi novinarima u Veloj Luci na Korčuli rekao da će na kraju biti premijer i pozvao građane da se ujedine protiv vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

“S takvim ljudima mi imamo posla. Apelujem na svoje kolege, prijatelje i na hrvatski narod i građane, jer oni će na kraju presuditi ovu ustavnu krizu, koja je ustavni puč, s takvim ljudima se ne može drugačije. Dakle, to se mora rešiti izborima”, rekao je Milanović, prenela je agencija Hina.

On je naglasio da će na kraju biti mandatar za sastav nove vlade i hrvatski premijer, na legalan i pristojan način, ali da “toj bandi neće reći kako”.

Milanović je pozvao građane da se na predstojećim parlamentranim izborima, 17. Aprila, ujedine protiv HDZ i “bande Andreja Turudića”, aludirajući na premijera Andreja Plenkovića i novoizbranog glavnog državnog tužioca Ivana Turudića, i da glasaju za listu Socijaldemokratske partije, Možemo, Domovinskog pokreta ili Mosta.

“Sve je dobro. Ništa nije loše, ovo su vremena u kojima se borimo za – virtualno, ne stvarno – život ili smrt”, poručio je Milanović.

On je ustavne sudije nazvao gangsterima, seljačinama i primitivcima, preneo je portal Indeks.hr.

“Biću kandidat na izborima, kao što bih mogao da budem i na evropskim izborima. Neću, naravno, mandat dati sebi. Šta je tu sporno, nepismeni gangsteri”, upitao je Milanović koji je ponovio da neće podneti ostavku na mesto predsednika da ne bi svu vlast prepustio HDZ.

Milanović je rekao da će se s “gangsterima obračunati posle izbora u okviru Treće republike”. On je sugerisao strankama okupljenim oko SDP, koje su ga podržale za budućeg premijera, da budu lukave i da se čuvaju, jer ih je “ta gangsterska družina uzela za taoce” i preti političkim stankama.