субота, јун 22, 2024

Marković: Optužbe Tepićeve su lažne

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 8. septembra 2021. (Beta) – Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palm danas je izrazio očekivanje da će pravosudni organi postupiti po njegovim privatnim tužbama koje je “zbog lažnih optužbi” za podvođenje devojaka podneo protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić i ostalih koji su ga optuživali.

Marković je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je prijave protiv Tepićeve, koju je oslovljavao sa “uposlenica Dragana Đilasa” kao i ostalih koji su ga optuživali podneo zbog povreda ugleda i časti. On je izjavio da su nadležni odbili da pokrenu postupak po njegovim krivičnim prijava za ugrožavanje bezbednosti, te precizirao da je potom podneo privatne tužbe zbog povrede ugleda i časti.

Prvu krivičnu prijavu Marković je podneo pet-šest dana posle prve laži, potom su usledile ostale, a poslednju “pre tri-četri meseca”. Očekujem da će procesi da krenu”, rekao je i ponovo odbacio sve tvrdnje Tepić i ostalih u vezi podvođenja žena i devojčica, te novinarima pokazao obilje fotografija i dokumenata, koji dokazuju da su njihove optužbe lažne.

On je rekao i da nikada nije pretio nikome od svedoka, pa ni onome kome, kako je rekao, zna identitet. Marković je ponovio i da se Tepić i Đilas nisu odazvali na njegov poziv za duel na bilo kojoj televiziji kao i da zajedno odu na poligraf. “Za sve što je Tepić izgvorila neko mora da ide u zatvor, ili ona ili ja”, dodao je on.

Rekao je da je spreman da mu se sudi i u Haškom tribunalu, ali pod uslovom da, kako je naveo “proces bude završen”. Istakao je i da nije tužio nikoga od novininara kao ni bilo koji mediji. Tokom konferencije za novinare sve koji su ga dovodli u vezu sa podvođenjem žena i devojčica u Jagodini je oslovljavao sa “lažovi i prevaranti” i da je sve počelo kada je u Skupštini Srbije pitao da li Đilas ima 619 miliona evra i da li je platio porez.