недеља, мај 26, 2024

Lutovac: DS nije Nismo zainteresovana za učešče u vladi autokrate

Slične objave

Podeli

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da ta stranka nije zainteresovana za učešće u vladi koju će sastaviti predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

“Vlada koju će sastaviti Vučić biće njegov lični servis i potpuno je nevažno ko će biti predsednik te vlade ili ministar. Na žalost, ni predsednik Skupštine neće biti ništa samostalniji u delovanju, bez obzira iz koje stranke dolazi”, rekao je Lutovac za list Danas od četvrtka.

On je istakao i da sama činjenica da predsednik države najavljuje kada će biti konstitutivna sednica Skupštine govori o tome da je reč o “državi u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu, pa i o tome ko će biti predsednik parlamenta i da li će on biti izabran na toj sednici ili nekom drugom prilikom”.

“Šta očekivati od autokrate koji se ne obazire na Ustav i zakone. Tužno je u šta je Aleksandar Vučić pretvorio Srbiju. I kakvu atmosferu u takvoj državi možete da očekujete? Kakvu atmosferu možete da očekujete u parlamentu u kojem SNS ima većinu, stranka koja opoziciju i sve koji drugačije misle tretira kao neprijatelje?”, rekao je Lutovac na pitanje kakvu atmosferu očekuje u palamentu. (Beta)