петак, мај 24, 2024

Jeremić: ‘Srpski svet’ neprimenjiv

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 25. maja 2022. – Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je “‘srpski svet’ konfabulacija ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, “izvedena iz ruske kovanice neprimenjive na našu situaciju”, a da država Srbija mora da vodi računa i pruža podršku Srbima koji žive van matice tako da ne dovodi u pitanje stabilnost regiona.

“Poštovanje suvereniteta i teritorijalne celovitosti svih država regiona i sveta je bila i trebalo bi da bude u budućnosti politika Srbije, i biće kada Narodna stranka bude na vlasti”, rekao je Jeremić u intervjuu Federalnoj televiziji iz Sarajeva, saopštila je danas ta stranka.

Jeremić je naveo da je prirodno da su Srbi u drugim državama bliski sa sunarodnicima u Srbiji i da sa njima sarađuju, i dodao da bi ta saradnja trebalo da se odvija na način koji nikoga ne ugrožava.

“I to je moguće. Kada sam bio ministar spoljnih poslova, takođe je prioritet bila saradnja i podrška svima koji se osećaju Srbima, a žive van Srbije, i to je rađeno tako da nije dovođena u pitanje stabilnost regiona”, rekao je Jeremić.

Upitan da li u BiH može doći do problema, Jeremić je rekao da je istorija pokazala da može i da bi bilo neodgovorno reći “ne, ne može ništa da se desi”. Bilo bi od ogromne važnosti da, ako želimo da živimo na ovim prostorima i da naša deca ostanu da žive na ovim prostorima, neke greške iz prošlosti ne ponovimo. Da ne dozvolimo, niko od nas, da bude na bilo koji način zloupotrebljen za bilo koji cilj koji nije zajednički cilj svih nas koji ovde živimo”, kazao je Jeremić. (Beta)