понедељак, март 4, 2024

Haradinaj: Kurti je običan prevarant

Slične objave

Podeli

PRIŠTINA, 16. juna 2021. (Beta) – Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj nazvao je premijera Kosova Aljbina Kurtija “običnim prevarantom” i optužio ga za pogrešan pristup procesu dijaloga sa Srbijom.

Haradinaj je ocenio da je Kurti na jučerašnjem sastanku u Briselu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, trebalo da zatraži priznanje Kosova. “To je upravo ono na šta smo upozorili, opasnost od prevaranta Kurtija. On je običan prevarant i obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu, ne tražeći supstancu za koju se vodi dijalog. To nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo jer fokus nije na uzajamnom priznanju što ostaje glavno pitanje”, rekao je Haradinaj za KosovaPress.

Lider ABK ocenio je da Kurti dijalog vraća na početak i kosovskog premijera kritikovao zbog predloga da sporazum CEFTA o slobodnoj trgovini u regionu preraste u SEFTA (Sporazum o slobodnoj trgovini Jugoistočne Evrope), što je, kazao je, nešto više od mini-Šengena i “opasna ideja”.