петак, јул 12, 2024

Eskobar: Kurti odbio da promeni odluku o zabrani dinara

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. marta 2024. (Beta) – Specijalni izaslanik SAD za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da nije uspeo da ubedi premijera Kosova Aljbina Kurtija da promeni odluku o zabrani upotrebe dinara i da se nada da će do dogovora doći glavni pregovarači Beograda i Prištine koji bi, kako je rekao, trebalo da se u utorak sastanu u Briselu.

“Nažalost nisam bio uspešan. I dalje se nadam da će glavni pregovarači u utorak u Briselu naći hitno rešenje kako bi se došlo do transfera novca u evro za te ljude”, rekao je medijima Eskobar, prenosi Kosovo onlajn.

Dodao je da je pokušao da ubedi Kurtija da suspenduje odluku dok EU, SAD i Vlada Kosova ne dođu do dugoročnog rešenja po pitanja sredstava koja stižu iz Srbije.

“Tražio sam od premijera da suspenduje odluku dok mi zajedno s Evropskom unijom, SAD i Vladom Kosova radimo na dugoročnijem rešenju koje odgovara vašim potrebama, odnosno elektronskimm transferima u evrima preko kosovskog sistema. Ali, sada moramo nešto hitno da uradimo. Nažalost, nisam uspeo da ga ubedim u to”, izjavio je Eskobar.