уторак, март 5, 2024

DS: Ni nakon tri godine nema odgovora, ko je isekao dva minuta snimka?

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 31. januara 2022. godine (Beta) – Predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da se danas navršavaju tri godine od stravične saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi “Doljevac” u kojoj je tragično nastradala Stanika Gligorijević, a petoro ljudi je povređeno.

“Jedan od povređenih u saobraćajnoj nesreći je i tadašnji direktor Кoridora Srbije, Zoran Babić, koji je prilikom ove nesreće zadobio povrede koje su tipične za vozače automobila sa automatskim menjačem. Njegov vozač Dejan Stanojević, za kog se tvrdi da je skrivio nesreću i da je upravljao vozilom, osuđen je na 4 godine i 6 meseci zatvora”, rekao je Milivojević, u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, iako je sam trenutak saobraćajne nesreće snimljen sigurnosnim kamerama sa naplatne rampe, “javnost nikada nije videla dva minuta pomenutog snimka, za koji predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić tvrdi da ga je posedovao, gledao i da je toliko užasan da nije za prikazivanje”.

“Кo je isekao dva ključna minuta sa tog snimka i montiran materijal dostavio sudu i zbog čega? Zašto zbog uskraćivanja dokaza tužilaštvu i policiji, pa samim tim i sudu, zbog krivičnog dela, Tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih, a to je u ovom slučaju predsednik SNS koji je po sopstvenom priznanju imao i gledao snimak, kao i protiv onog ko mu ga je dostavio”, upitao je Milivojević.

On je rekao da će “posle poraza ovog mafijaškog režima na izborima 3. aprila, građani Srbije dobiti odgovore i na ova pitanja”.