среда, фебруар 21, 2024

Si Đinping poželeo je srećnu Kinesku novu godinu tigra

Slične objave

Podeli

PEKING, 31. januara 2022. godine – Predsednik Kine i generalni sekretar Komunističke partije Kine Si Đinping poželeo je danas srećnu Kinesku novu godinu tigra pripadnicima svih narodnosti u Kini, sunarodnicima u Hongkongu, Makau i na Tajvanu, kao i Kinezima u dijaspori, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

U govoru na prijemu povodom Kineske nove godine, koji su danas priredili Centralni komitet (CK) KP Kine i Državni savet u Velikoj dvorani naroda u Pekingu, Si je rekao da je odlazeća “godina vola” godina u kojoj su “sumirali istoriju i prošlost, ali i izrazili viziju o lepšoj budućnosti”.

“Kina je u predviđenom roku odnela pobedu u borbi protiv siromaštva, ostvarila cilj izgradnje umereno prosperitetnog društva u svim pogledima, postigla prvi stogodišnji cilj i pokrenula novi marš ka svestranoj izgradnji modernizovane socijalističke države, čime je solidno startovao 14. petogodišnji plan”, rekao je Si. On je istakao da je najveća sreća u svetu borba za sreću naroda.

Predsednik Kine je rekao da je u tradicionalnoj kineskoj kulturi, tigar simbol moći, hrabrosti i neustrašivosti. “U novoj godini tigra, nastavićemo energično da pišemo novo istorijsko poglavlje izgradnje socijalizma sa kineskim karakteristikama”, naveo je Si.

Si je na kraju podsetio da će uskoro biti otvorene Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pekingu. “Kineski narod je spreman da svetu pokloni jednostavnu, bezbednu i fantastičnu olimpijsku svetkovinu. Želim sjajne rezultate na Igrama sportistima iz Kine i drugih delova sveta”, dodao je.