петак, јул 19, 2024

Dodik: Muslimani misle da su oni vlasnici čitave BiH

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 24. decembra 2023. (Beta) – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je došlo vreme za nezavisnu Republiku Srpsku.

“Najradije bih da, čim se pruži prilika, RS izađe iz BiH. Nećemo rat, nećemo sukobe, ne treba da padne nijedan ljudski život za političke ideje, ali racionalno, realno, životno ne možete da živite u BiH”, rekao je on u u intervjuu za portal Banjaluka.net.

Dodao je da je optimističan u tom pogledu, jer, kako je kazao, da nije optimističan to ne bi ni radio. Prema njegovim rečima, bitno su se promenile i geopolitičke okolonosti, a RS “nikada nije imala veći broj prijatelja”, navodeći da su to mađarski premijer Viktor Orban i ruski predsednik Vladimir Putin, kao i da RS “ima Srbiju, razumevanje Slovačke, veruje i Kine, kao i značajno razumevanje političkih struktura u samoj Evropi”.

Naveo je da ima dobre odnose i sa turskim poredsednikom Redžepom Taipom Erdoganom, kao i sa rukovodstvom Hrvatske. “Muslimani misle da su oni vlasnici čitave BiH. Moraćemo ih nekako probuditi iz tog sna, da vide da nije. Mi ne verujemo u BiH. Mi ne volimo BiH. Ovo je naše moranje”, rekao je Dodik.

Upitan da li će “nezavisna RS biti sporna”, on je odgovorio da će “biti sporna, ali će se vremenom naviknuti na to”, dodavši – da nije stranaca nezavisnost RS bi bila davno proglašena.