среда, јул 24, 2024

Đilas: Vučić vlada po modelu Gebelsa

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 7. oktobra 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da se danas Srbijom vlada “po modelu koji je ustanovio Jozef Gebels” i dodao da to neće pomoći predsedniku države Aleksandru Vučiću jer je većina građana apsolutno protiv ovog što traje u Srbiji skoro deset godina. Garanutujem da će odgovarati svi koji su krali, ponižavali građane i maltretirali ih na različite načine kako da glasaju, uništavali im živote i državu”, rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Đilas je rekao da ga je tužilaštvo obavestilo da je odbačena njegova krivična prijava koju je podneo protiv Vučića, ministra finansija Siniše Malog, urednika “Večernjih novosti” Milorada Vučelića i pojednih novinara jer su izneli laži da ima skriveni novac u inostranstvu, zbog čega će podneti krivičnu prijavu protiv tužioca. Đilas je rekao da objašnjenje kojim je njegova prijava odbačena pravno nije tačno, jer se u njemu tvrdi da materijali plasirani protiv njega nisu bili u pravnom saobraćaju nego su deo novinarskog izveštavanja.

On je nagalasio da to nije tačno jer je reč o sačinjenim falsifikatima na koje su stavljene oznake banaka, navodeći i da su iz “Večernjih novosti” prvo tvrdili da su objavljeni tekstovi rezultat njihovog istraživačkog rada, a pred tužiocem da je materijale neko “anonimno” dostavio.

Lider SSP je naveo da je objašnjenje iz tužilaštva suprotno izjavama koje su prvobitno davali iz Uprave za sprečavanje pranja novca i kao dokaz pustio snimke izjava datih TV Pink. On je rekao da je povodom “Pandorinih papira” ta televizija ponavljala iste tvrdnje protiv njega zbog kojih je i podnosio krivičnu prijavu, umesto da navede ko se pominje da je kršio zakon i naveo da se zalaže za zatvaranje te medijske kuće.

“U svim zemljama kreću istrage povodom ‘Pandorinih papira’, krenuće i ovde kroz šest meseci”, rekao je Đilas, navodeći da je međunarodni istraživački tim novinara došao i do imena Siniše Malog i Nikola Petrovića, kuma predsednika države. Govoreći o tim novinarskim nalazima, on je rekao da je Vučić ličnost koja povezuje Stanka Subotića Caneta, Petrovića, Bebu (Popovića) i ‘Antidot’ i da su oni deo iste priče.

Đilas je najavio da će uskoro izneti dokaze kako je zapravo prodata “Galenika” i zašto će spalionica u Beogradu “koštati deset puta više” od stvarne cene. “To će biti mnogo veći krivični problemi za Sinišu Malog i Nikolu Petrovića od neprijavljivanja imovine koje se vidi u ‘Pandorinim papirima'”, rekao je Đilas.