петак, јул 12, 2024

Zoran Vuletić: Zoveš Evropu da ti reši izbore a u Bundestagu držiš antievropski govor

Slične objave

Podeli

Gost Svetislava Basare u emisiji TV Kurir Crveni karton bio je Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma.

O izborima, nepravilnosti, inženjeringu policije sa fantomskim bračima, o monopolizovanju medijske scene, vlasti i “opoziciji”… Vuletić postavlja pitanje da li uopšte postoji razlika po pitanju “politike” između vlasti i opozicije ili se ona odlikuje “samo na nekim manje važnim stvarima”.

Basara je mišljenja da su tu problemi “sistemski” i da je “u samoj građi našeg društva”. Vuletić pak kaže da opozicija treba da kritikuje Aleksandra Vučića zbog politike i da predloži alternativnu politiku “a ne samo da želi da ga zameni i da nastavi u istom okviru”.

Vuletić smatra da bi bila velika greška ukoliko poslanici Srbija protiv nasilja ne bi prihvatili mandate u Narodnoj skupštini, jer bi to bila “politička glupost”.

Predsednik GDF nije prećutao nastup Borka Stefanovića u Bundestagu koji je govorio “kao 2011. godine kada je Jarinje gorelo”. Držao je, kaže Vuletić, patriotski govor i “između ostalog rekao da opoziciju, kada dođe na vlast, apsolutno ne obavezuju nikakvi dogovori koje je eventualno Vučić napravio sa Aljbinom Kurtijem i sa Kosovom”.

Više u video prilogu TV Kurir

D. B.