четвртак, јун 20, 2024

Đilas: Mitroviću ne može da pomogne ni veštačka inteligencija

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. avgusta 2023. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas poručio je danas da “ako postoji barem gram razuma u ovom što je preostalo od države”, mora odmah da se zabrane tv klipovi na Pinku kojima se uz pomoć veštačke inteligenicije falsifikuje njegov glas i glas još nekih opozicionara, navodeći i da je podneo tužbu protiv te medijske kuće i njenog vlasnika Željka Mitrovića, kako je rekao, “glavog propadandiste režima”.

“Ovo je još jedan primer nasilja nad istinom i demokratijom, bahato iživljavanje medijskog tajkuna predsednika države Aleksandra Vučića. Nadam se da će naši sudovi zauzeti stav koji će štititi građane od onih sa viškom moći a manjkom ličnog morala”, rekao je Đilas u obraćanju novinarima ispred zgrade TV Pink, navodeći da je ta kuća prekršila evropske konvecije i domaće zakone.

On je naveo da su advokati koje je anagažovao uložili ili će preduzeti niz radnji, kao što je zahtev da se zabrani emitovanje tv klipova sa falsifikovanim njegovim glasom kao i da se dosad emitovni uklone sa yutub platforme, napominjući da je Regulatorno telo za elektronske medije (REM) već trebalo da reaguje.

“Živimo u vreme lažnih vesti i mnogima nije lako da procene da li su ovakvi prilozi TV Pink, gde smo ja i neki drugi opozicionari, istiniti. Nama je Srpska napredna stranka ukrala normalnost. Takvo postupanje može dovesti do katastrofalnih posledica”, upozorio je Đilas,

Prema njegovim rečima, sutra neko može da zloupotrebom veštačke inteligencije emituje falsfikat izjavu predsednika države, premijera ili visokog fukncionera policije koji navodno kaže “da se desilo masovno ubistvo, da ubica šeta među nama i tako izazove paniku”.

Upitan da komentariše neke poslednje izjave Mitrovića, rekao je da vlasniku Pinka “ne može da pomogne ni veštačka inteligencija”, napominjući da je “narod ustao, šeta ulicama i protestuje tražeći normalnost”.