среда, мај 29, 2024

Bećirović: Vučić je poslednja osoba koja bilo kome u regionu može držati lekcije

Slične objave

Podeli

SARAJEVO, 12. aprila 2024. – Predsedavajući Predsedništva BiH Denis Bećirović (SDP) izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednja osoba koja bilo kome u regionu može držati lekcije, dodavši da je Vučić svojim izjavama pokazao da je menjao retoriku, ali ne i suštinsku politiku.

Vučić je je juče Bećirovića nazvao “sitnim lažovom i falsifikatorom”.

“Moje zalaganje za civilizacijske vrednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama”, kazao je Bećirović, preneli su sarajevski mediji. “Vučić je očito nervozan jer cijeli civilizovani svijet shvata njegovu manipulantsku strategiju i taktiku. Ne zaboravimo da je riječ o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave ‘za jednog Srbina, ubićemo 100 muslimana'”, naveo je Bećirović.

On je rekao da će, za razliku od Vučića, nastaviti još snažnije “zalaganje za poštovanje elementarnih normi međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti”. Naveo je i da postoje pravosnažne presude najviših sudova Ujedinjenih nacija, kojima je potvrđeno je da je nad Bošnjacima u UN-ovoj sigurnoj zoni Srebrenica počinjen genocid.

“To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz istorije čovječanstva. Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presude i to nikakvi politički spinovi predsednika Republike Srbije ne mogu izbrisati”, naglasio je Bećirović i dodao da Vučić, kao predsednik države članice UN-a, ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a.

D. B.