недеља, мај 19, 2024

Bećirović: Najveći problem u BiH nije Dodik nego Vučić

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 11. aprila 2024. (Beta) – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović izjavio je danas da najveći problem u BiH nije predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, već predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Glavni problem u BiH nije Milorad Dodik već Aleksandar Vučić. Kad god se Dodik vrati iz Beograda on pravi probleme u BiH”, rekao je Bećirović novinarima, komentarišući najavljeni Vaskršnji sabor, nakon što je posetio šehidsko groblje na Kovačima u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, “poslednjih sedmica i meseci domaća, regionalna i svetska javnost polako saznaju pravo lice Aleksandra Vučića. On nije nikakav mirotvorac”, kazao je Bećirović.

On smatra da se međunarodni zvaničnici “treba da se zapitaju kakve instrukcije Vučić daje Dodiku”. Komentarišući sastanak Bošnjaka, koji je sutra u Sarajevu organizovao ministar spoljnih poslova BiH i lider Pravde i naroda (NiP) Elmedin Konaković, on je ocenio da su neki političari iz BiH “naseli na podvale koje dolaze iz Beograda”.

Moja je uloga da jačamo državu BiH, da poštujemo međunarodno pravo, da afirmišemo međudržavne odnose, a nikako međuetničke odnose kako to želi predsednik Srbije. U tom smislu jako je važno da domaći zvaničnici to shvate i da ne nasjedamo na podvale koje dolaze iz Beograda“, kazao je Bećirović.