недеља, мај 19, 2024

Grbović u Bundestagu: Vlast gura Srbiju u još težu krizu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. april 2024. – Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović je zajedno sa kolegama iz koalicije Srbija protiv nasilja, Radomirom Lazovićem (ZLF) i Borkom Stefanovićem (SSP) na sastanku sa  članovima Odbora za evropske poslove nemačkog Bundestaga gde su  govorili o aktuelnoj političkoj krizi u Srbiji.

Srbija se nalazi u dubokoj političkoj krizi nakon krađe izbora u decembru 2023. godine i nažalost smo trenutno bliži novoj i još težoj krizi nego postizanju rešenja za prevazilaženje aktuelne situacije“, rekao je Grbović, navodi se u saopštenju za javnost.

On je dodao da je opozicija učinila apsolutno sve što je bilo do nje da se problemi reše. “Sami smo inicirali razgovore sa predstavnicima vlasti, bili smo konstruktivni i ponudili smo konkretna i lako sprovodiva rešenja, ali je očigledno da sa strane vlasti ne postoji politička volja da se loše stvari menjaju.”

Zbog toga se opozicija danas nalazi pred dva loša izbora – da u nepromenjenim okolnostima učestvuje u nefer izbornoj trci ili da bojkotuje izbore. Oba ishoda za Srbiju znače nastavak krize i zbog toga je neophodna još veća uključenost evropskih partnera jer svaka kriza u Srbiji ima potencijal da se prelije i destabilizuje ceo region, što nije u interesu ni građana Srbije, ali ni EU“, kaže Grbović.

D. B.