среда, октобар 2, 2024

Poslanici ministre optužuju za kriminal, premijerka nabraja uspehe

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. oktobra 2022. (Beta) – I današnji deo zasedanja Narodne skupštine koja već drugi dan bez pauze raspravlja o izboru nove vlade, protiče uz optužbe i uvrede, ali i čestim isključivanje mikrofona poslanicima opozicije.

Na ponudu poslanika Ujedinjenih Željka Veselinovića da pomogne Vladi predlogom novog zakona o radu, premijerka Ana Brnabić odgovorila je odbijanjem.

“Ne, hvala, nikakva mi pomoć i podrška od vas ne treba, zato što ste vi čovek koji je javno pozvao na moje silovanje, tako da mi pomoć od vas nikakva ne treba. Na čast onim vašim koalicionim partnerima koji su vas stavili da budete uz njih rame uz rame i ta vaša poslanička grupa je time dala više nego jasan signal šta misli o ženama u Srbiji”, rekla je Brnabić pozivajući se na jednu tviter objavu iz 2018. godine.

Govoreći o Rio Tintu ona je rekla da sve radi javno, a onima koji podnose prijave protiv nje poručila da prijave i one koji su tu kompaniju doveli.

Poslanik sa liste “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve” Vladimir Đukanović izneo je kritiku premijerki što je podlegla pritiscima jer je on “apsolutni pristalica da se litijum eksploatiše”. “Tako da molim buduću ministarku rudarstva i energetike, na vama će biti najveći pritisak, da apsolutno završite taj posao zato što je to neophodno da bi ova zemlja išla napred”, rekao je Djukanović uz podršku vladi.

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da je kandidat za ministra odbrane u novoj Vladi Srbije Miloš Vučević povezan sa “najvećim kriminalcima u Novom Sadu”, koji su od države dobili poslove u vrednosti većoj od 100 miliona evra.

“Jedino što Vučevića preporučuje za ministra odbrane je to što se slikao sa Snajperom, ali ne sa snajperskom puškom, nego sa najvećim kriminalcem u Novom Sadu Slobodanom Milutinovićem, zvanim Snajper”, rekao je Novaković na sednici Skupštine i pitao da li mandatarka ima etičku dilemu u vezi s tim.

Novaković je naveo da su računi za struju u Novom Sadu uvećani i to zbog “predimenzioniranog očitavanja”, što na teritoriji cele Srbije radi firma “Montop” iz Novog Sada, čiji je vlasnik, kako se izrazio “lokalni kriminalac Marko Bosanac Boske koji je takodje Vučevićev prijatelj.

Novaković je naveo da je najveća organizovana kriminalna grupa u Srbiji ona koju predvode Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, a da njihove firme stalno dobijaju novac iz budžeta i državne poslove.

Poslanik Pokreta slobodnih građana Natan Albahari naveo je da se “deset godina sluša priča Aleksandra Vučića i Ane Brnabić kako se bore za interese Srbije i kako je jedan od najvećih prioriteta za Srbiju – članstvo u Evropskoj uniji, a istina je da je većina zemalja istočne Evrope završila posao pregovaranja i članstva u proseku za 6-7 godina, dok se Srbija posle deset godina nalazi na periferiji.

“Deset godina niste sposobni ni da otvorite sva pregovaračka poglavlja, a kamoli da neka sprovedete u potpunosti i zatvorite. Amerikanci su uspeli za deset godina da razviju tehnologiju koja je omogućila da prvi čovek sleti na Mesec i vrati se nazad, a vama nije uspelo da prisvojite i primenite celokupne Evropske pravne tekovine za to vreme”, rekao je poslanik.

Mandatarka je svima odgovarala nabrajanjem svega što je njena vlada izgradila, od bolnica i škola, do fakulteta i puteva, a potvrdila je i da se ne odustaje od izgranje stadiona u nekoliko gradova Srbije.

Rasprava se bliži kraju, jer su pojedine poslaničke grupe već potrošile vreme koje imaju za raspravu, tako da se glasanje i polaganje zakletve nove vlade očekuje do kraja dana.