уторак, мај 28, 2024

SNSD podneo krivične prijave protiv Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 26. oktobra 2022. (Beta) – Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) podneo je krivičnu prijavu protiv opozicionih političara Jelene Trivić (Partija demokratskog progresa (PDP) i Nebojše Vukanovića (Lista za pravdu i red), zbog iznošenja u javnost informacija o ubačenim falsifikovanim glasačkim listićima dva dana pre zvanične objave Centralne izborne komisije BiH (CIK).

SNSD, kako je danas prenela novinska agencija Srna, u prijavi navodi da su falsifikovani listići u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu pronađeni u nedjelju, 23. oktobra, a da su Trivić i Vukanović 21. oktobra na konferenciji za novinare najavili da će biti pronađeni falsifikovani listići.

CIK BiH je tokom ponovnog brojanja glasova za predsednika RS u dva navrata pronašla falsifikovane glasačke listiće, prvi put na biračkim mestima u Bratuncu i Šekovićima, a potom i u Brčko distriktu.

Zbog toga je CIK podnela prijave Tužilaštvu BiH, po čijem nalogu su juče inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) izvršili uviđaj u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu i pronađene falsifikovane glasačke listiće odneli na veštačenja.