понедељак, мај 27, 2024

Milan St. Protić: Kosovu stolica u UN – slamka spasa za Srbiju

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. oktobra 2022. (FoNet) – Jedina slamka spasa za Srbiju i srpski narod je da Kosovo dobije stolicu u UN, a da Srbija istog trenutka postane članica Evropske unije, ocenio je istoričar Milan St. Protić u emisiji „Pola sata Demostata“.

Srbija danas mora da nađe način da opstane kao država i da Srbi opstanu kao narod. U političkoj praksi to znači da moramo da se dogovorimo da Kosovo dobije „prokletu stolicu“ u UN, a Srbija istovremeno postane članica EU. To je jedina slamka spasa za ovu zemlju i narod, istakao je Protić.

Kako je naglasio, sutra bi se pogodio i pokušao da izdejstvuje stolicu u UN za Kosovo u zamenu za punopravno članstvo Srbije u EU istovremeno. I onda bih to predložio narodu i pokušao da ga ubedim da je to jedini način da se iz ove tragične pozicije u kojoj smo izvučemo, a na njemu je da odluči, da stave prst na čelo i da se jednom uozbilji i da se manu tog blesavljenja sa jugoslovenstvom, titoizmom, komunizmom, nesvrstanima, rekao je Protić, na pitanje šta bi on uradio ukoliko bi mogao da odlučuje u Srbiji.