петак, октобар 4, 2024

Tepić (SSP): Narednih dana opozicija izlazi sa dogovorom o zajedničkom nastupu na izborima

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 13. novembra 2021. (Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da veruje da će opozicija u narednih desetak dana izaći sa dogovorom o zajedničkom nastupu na izborima. Ona je kazala da su pregovori na tu temu u toku sa “partnerima” iz Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih gradjana (PSG), Pokreta za preokret kao i sa predstavnicima sindikata i pojedincima.

“Svi smo svesni da ova mafijaška hobotnica može da se sruši samo najširim frontom. Vi nemate sa druge strane samo Srpsku naprednu stranku, oni su zajedno u jednom frontu i zato i mi moramo da se udružimo”, kazala je potpredsednica SSP odgovarajući na pitanja novinara u Vranju.

Ona je odbacila kao “sramotne manipulacije” tvrdnje kako će radnici vranjskog Simpa ostati bez posla ako opozicija pobedi na izborima. “Da li iko normalan može da poveruje u to? Da li u našem radu ili ponašanju bilo ko može da posumnja da će stradati onaj ko nije kriv? I oni koji su krivi neće stradati od moje ili ruke Borka Stefanovića već od nezavisnog tužilaštva kad se ono oslobodi kamena oko vrata partije i bratije”, navela je Tepić.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović kazao je da će ta stranka po dolasku na vlast, doneti zakon o poreklu imovine državnih funkcionera kako bi se utvrdilo odakle im imovina koju ne mogu da plate na osnovu svojih legalnih primanja. Naveo je i da su strani investitori dobrodošli u Srbiju ali da im neće biti dozvoljeno da daju “mizerne plate” ispod republičkog proseka ili da sprečavaju sindikalno organizovanje radnika.

foto: ssp.rs

“Ono što ćemo mi da promenimo je da se više nikad ne ponovi da jednom investitoru dajemo desetine hiljada evra po radnom mestu, da ga oslobodimo svih taksi i poreza a da se on pokupi i ode kao u slučaju kompanije Geoks u Vranju. Danas 1.200 radnika te firme ne zna gde će sutra da radi a čovek koji je rekao da je to sjajna investicija sada pere ruke i obećava 120 radnih mesta u Teklasu u Vladičinom Hanu”, rekao je Stefanović.

Stefanović je ozvao građane da se ne “ponižavaju pred svojom decom i budućnošću Srbije” i da ne pristaju na “mizerne plate i penzije”. “Režim hoće siromaštvo, da ljudi ne mogu do posla ako se ne uključe u njihovu stranku i to ćemo zaustaviti. Mi ćemo uraditi drugu stvar, insistiraćemo na domaćoj privredi i domaćim ulaganjima a lopovi će ići u zatvor. Utvrdićemo odakle im imovima i višak ćemo uplaćivati u budžet”, kazao je Stefanović.