понедељак, мај 27, 2024

Zorana Mihajlović: Hvala Vučiću što me je 2010. pozvao u SNS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 24. oktobra 2022. – Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović i doskorašnja ministarka energetike rekla je danas na konferenciji za medije u Vladi Srbije da će nastaviti da se bori za svoje ideje i za Srbiju u Evropskoj uniji (EU) i da će u narednom periodu saopštiti “kako i sa kim će to da radi”.

Mihajlović se juče nije našla u sastavu novog kabineta Ane Brnabić ali je i pored toga istakla da je članstvo u Srpskoj naprednoj stranci (SNS ) ne ograničava da se bori za Srbiju u Evropskoj uniji (EU). “Kako, kada, sa ili bez SNS, ima vremena…”, rekla je novinarima u sali ispred njenog sada već bivšeg kabineta u zgradi Vlade Srbije.

Zorana Mihajlović je kazala da je razlog njenog ispadanja iz tima možda i taj što nije htela da bude “pion” i da će joj biti lakše da ne gleda neka lica “kojima SNS služi kao džuboks za bogaćenje” i da je verovatno i njima “nekim licima” lakše. Bivša ministarka nije želela da otkrije o kome je reč.

Izjavila je da nema za čim da žali tokom rada u Vladi Srbije, i zahvalila svom timu. “Rekla sam i popu pop i Bogu da je bog, a da nisam, ne bi bila ja”, rekla je Mihajlović i dodala da u budućoj vladi ne želi da bude ni na jednoj drugoj funkciji i da nije zaintersovana za angažman u nekom od javnih preduzeća.

Zahvala je upućena i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću što ju je, 2010. godine pozvao da se priključi toj političkoj partiji i dodala da je s njim i juče razgovarala. Mihajlović je rekla da su razgvarali “u četiri oka”. Taj razgovor, kako je rekla, nije za javnost ujedno negirajući medijske navode o njihovom razgovoru.

Svojoj naslednici Mihajlović je poželela uspešan rad i obećala pomoć. Na kraju je izjavila da je u Srbiji agresija Rusije na Ukrajinu pokazala koliko je važna domaća energetika. Odlazeća ministarka ne veruje da će buduća vlada biti proevrpska i najavila svoju borbu “da Srbija bude na Zapadu, a ne na Istoku”. Opšti je utisak da će naredna konferencija Zorane Mihajlović biti mnogo zanimljivija.

D. B.