недеља, мај 19, 2024

Zoran Vuletić: Rezoluciju o Srebrenici trebalo je da izglasa Skupština Srbije

Slične objave

Podeli

Gosti Kurir TV bili su Srđan Barac iz Centra zadruštvenu aktivnost i Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma.

Govoreći o neuspešnim razgovorima opozicije i predsednice Narodne skupštine, Barac kaže da ne vidi istinsku želju opozicije za dijalogom “već je ideja da se maksimalizuju zahtevi na ulici”, što je, mišljenja je Barac (SNS), ogoljeno nakon 17. decembra. Za nepostojanje “normalnog odnosa između svih političkih aktera” on je optužio predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Predsednik Građanskog demokratskog foruma smatra da su izbori pokradeni jer da nisu pokradeni ne bismo imali ponavljanje ovih izbora. “Kad kažem opozicija ne mislim na celu opoziciju naravno”, kaže Vuletić nego na ovaj izdvojeni deo, Srbija protiv nasilja, oni su napravili grešku u svojim koracima i mislim da je trebalo iskoristiti slabost predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije kada su bili prisiljeni da pomere izbore.

Vuletić zamera opoziciji što nije iskoristila vreme da se odradi kampanja i “napravi drugačija atmosfera” kako bi u junu izašlo jedan ili dva procenta glasača više, čime bi se rešili svi problemi. “Bojkot nije rešenje i mislim da mi živimo posledice, odnosno opozicija i građani koji su opoziciono orijentisani, žive rezultate bojkota iz 2020. godine i jedno od najbesmislenijih stvari u politici je bojkotovati lokalne izbore.

“U Beogradu bojkotovati lokalne izbore (2020) je epohalna glupost, jer da tada nije bilo bojkota opozicija bi uzela Stari grad, Vračar, Zvezdaru, Palululu, možda Voždovac, Novi Beograd…

Vuletić je izjavio da Rezoluciju o genocidu u Srebrenici – zato što je to u interesu srpskog naroda – treba da izglasa Skupština Srbije!

D. B.

Više u video prilogu Kurir TV