недеља, јул 21, 2024

Zoran Vuletić: Mi smo otupelo društvo sa tragičnom medijskom scenom

Slične objave

Podeli

Govoreći za TeslaVision.TV predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić najviše pažnje posvetio je populizmu, “političkoj tehnici za opstajanje u političkom životu za što su se posebno specijalizovali političari na Balkanu a rekao bih da su političari i lideri u Srbiji.

Da nije tako, kaže Vuletić, Srbija bi imala sasvim drugačije epiloge i rezultate u poslednjih trideset godina u odnosu na ovo što danas imamo. Nažalost, populizam je jedan od alata s kojim je Srbija poražena i rekao bih slobodno da je to društvo bačeno na kolena. Mi smo otupelo društvo, društvo bez osećaja i društvo bez razumevanja, čak i svog ličnog interesa, da ne govorimo o nesposobnosti društva da svoj lični interes artikuliše u recimo u izbornom danu i ispravno u skladu sa svojim ličnim interesom, da zaokruži na izbornom listiću ono što bi bilo perspektivno za njega i njegovu porodicu.

Za medijsku scenu Vuletić je rekao da je “tragična” i u poslednjih deset-petnaest godina nazadujemo u medijskoj sferi.

Medijska moć je raspoređena na takav način da s jedne strane imamo, potpuno ću otvoreno da govorim, imamo režimske medije koji su pokriveni nacionalnim frekvencijama (mislim, pre svega, na Pink, Hepi i RTS, tabloidi pod kontrolom vlasti, gde se ako pogledate njihove naslovne strane vidi se isti “rukopis”, iz jedne kancelarije ili redakcije.

To je što se tiče vlasti, međutim imamo skoro veći problem sa druge strane, to bilo kom političaru pa ni meni nije u interesu da ovako javno saopštava, ali mislim da smo na korak od bezizlaza pa ću to i reći ne razmišljajući mnogo o ličnom interesu i da li će me pozvati neki elektronski medij iz Junajted grupe u naredni sedam dana ili me neće uopšte pozvati… Treba da znamo da i mediji s te strane, koji kreiraju opoziciono javno mnjenje, rade sa svojom nekom agendom…

Više u video prilogu!

D. B.