петак, јун 21, 2024

Zoran Vuletić: Ako Vučić želi da bude upamćen kao neko ko je napravio promenu, mora da rizikuje

Slične objave

Podeli

Gost Svetislava Basare u emisiji Crveni karton bio je predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić.

Kako bi opozicija reagovala da je Aleksandar Vučić odlučno odbio Sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom? “Nekako posmatrajući površnost političke scene u Srbiji a posebno površno formatiranje opozicione politike ne bih se mnogo iznenadio kad bi opozicija kritikovala – što je odbacio i zašto skreće sa evropskog puta…”

Vuletić je rekao da Srbija u pearlmentu “nema alternativnu politiku!” Aleksandru Vučiću i mi bez nove politike nikako ne možemo da dođemo do kvalitetnijeg i boljeg života, a domaćin mu je na to dodao da je u Srbiji na snazi “primitivno shvaćanje opozicije”. Predsednika GDF čudi tolika sličnost vlasti i (parlamentarne) opozicije, rekavši da se radi “o svađi malih razlika”.

O Borisu Tadiću i Vuku Jeremiću “koji su se razleteli po televizijama”, govore da je Kosovo odbranjeno, da su Milošević i Šešelj vodili ispravnu politiku 90-ih, da su pobedili u ratu sa NATO, da politika Srbije nije bila loša prema Albancima, da nije bilo zločina… Oni vatrenije brane tu Miloševićevu i Šešeljevu politiku više nego Vučić…

Vuletić je citirao Aleksandra Vučića koji je (kao ministar u vladi koja je vodila rat) govorio da je protiv prestanka bombardovanja i da je za rat protiv NATO pakta.

O tome da li je potreban Vučićev potpis ili je dovoljna usmena saglasnost (što potvrđuju i eminentni pravni eksperti), o srpskoj kapitulaciji na Kosovu i drugim političkim temama više u video prilogu TV Kurir.

D. B.