понедељак, мај 27, 2024

Vučić: Aljbin Kurti – teroristički ološ!

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. decembra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je to što je uradio “teroristički ološ (premijer Kosova i Metohije) Aljbin Kurti” imenovanjem Nenada Rašića za ministra za zajednicu i povratak zaslužilo svaku osudu i da je EU pokazala “bedni antisrpski” odnos koji ima sa Srbijom.

“Izbor Rašića, čoveka koji je dobio manje od jedan odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na KiM. Taj teroristički ološ (Kurti) je trebalo da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio… ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme”, rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da ne postoji “gori ološ” od Rašića i Rade Trajković, koja je imenovana za njegovu savetnicu, i da njih dvoje nemaju ničije poverenje u Srbiji, ali da imaju očigledno imaju poverenje Aljbina Kurtija i “zapadnih agentura”.

“Misle da će time da nas uplaše. Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Mertohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja… neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani”, rekao je on.

Predsednik je Kurtiju poručio da “vodi računa” da ne povredi nijednog Srbina, jer će Srbi znati da odgovore. “A vi iz Evrope, sram vas bilo, a to je sitnica u odnosu na ono što želim da vam kažem”, kazao je Vučić.