четвртак, април 18, 2024

Živković: Opozicija bi mogla da bude na jednoj listi

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. septembra 2023. – Bivši srpski premijer i predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da bi svi opozicioni akteri koji iskreno žele da menjaju Srbiju na bolje mogli da se nađu na jedinstvenoj opozicionoj listi, osim ako nisu “pritajeni saradnici ili sluge predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Živković je za list Danas govoreći o izborima kazao da su za ozbiljne političare, ozbiljnu opoziciju koja ima nameru da zaustavi propadanje Srbije i decembar i mart bliski termini i da to znači da pripreme moraju da počnu danas. “Jedan od delova tih priprema je objedinjeni, ako je moguće i zajednički nastup opozicije. Sa jednim ciljem – da se pobedi zlo”, rekao je Živković.

On se pozvao i na primere borbe protiv režima Slobodana Miloševića i podsetio na lokalne izbore 1996. godine i predsedničke i savezne izbore 2000. godine, i naveo da su tada pokazali da uz sve probleme koje je stvarao režim, “nepostojanje medija, zloupotrebu pravosuđa, faktičko ubijanje političkih protivnika”, mogu da pobede.

M. M.