субота, април 20, 2024

Zelenović: Puštanje Radoičića iz pritvora dokaz Vučićeve odgovornosti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. oktobra 2023. – Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović odluku suda kojom je odbijen predlog tužilaštva za određivanje pritvora bivšem potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću zbog ućešća u oružanom sukobu u selu Banjska, tumači kao “još jedan dokaz da je Aleksandar Vučić direktno odgovaran za tešku političku situaciju u zemlji”.

Zelenović je u pisanoj izjavi ocenio da je Vučić “spreman da žrtvuje i narod i državu kako bi zaštitio sopstvenu fotelju i privilegije svoje interesne grupe”. Vučić i njegovi ljudi, navodi Zelenović, kontrolišu policiju, vojsku i bezbedonosne službe i mogli su i morali da znaju šta se sprema na Kosovu. A nisu znali samo zato što je čovek koji je danas pušten na slobodu, deo iste te grupe čiji je Vučić predvodnik”, naveo je Zelenović, prenela je stranka Zajedno.

“Građani Srbije sada žive u strahu od toga da li će ponovo nakon više od 20 godina biti pod sankcijama, da li će opet stajati u redovima za vize, da li će biti goriva, da li će biti hrane”. Zvaničnici EU koji sada zagovaraju uvođenje sankcija, godinama su davali podršku autokrati koji ih je lagao i obećavao svašta a sve što je uradio je da je izmrcvario sopstveni narod, stoji u saopštenju.

M. M.