недеља, мај 26, 2024

Zastava je simbol Vojvođana, vratićemo je u parlament

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 27. februar 2022 – Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podseća da je na današnji dan, pre 18 godina, Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine donela odluku kojom je ustanovljena zastava Vojvodine.

Zastava je mnogo više od simbola, ona je podsetnik da pokrajina Vojvodina postoji i da se za bolju Vojvodinu moramo boriti svaki dan u mesnim zajednicama, lokalnim skupštinama, pokrajinskom parlamentu, kao i u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Autonomija Vojvodine je mnogo više od odluke o zastavi, ona podrazumeva jake institucije, ekonomski razvoj, brigu o resursima i bogatstvu i kvalitetniji život Vojvođana.

Narodni poslanici, kojima Vojvodina nije samo geografska odrednica, već ključna vrednost i cilj, i kojima su vojvođanske pruge i putevi važniji od beogradskog metroa, moraju da predstavljaju glas Vojvodine. Oni će u Skupštinu doneti zastavu Vojvodine, i sa njom pitanja vodosnadbevanja njenih građana, zabrane seče šuma, fiskalne decentralizacije, bezbednosti građana, većih subvencija za paore i ulaganja u sela. Oni će se u Skupštini Srbije iskreno boriti za bolji život Vojvođana.

Na dan kada obeležavamo punoletstvo naše vojvođanske zastave poručujemo – autentične predstavnike Vojvodine moramo da vratimo u parlament, navodi se u saopštenju Sekretarijata za informisanje Lige socijaldemokrata Vojvodine.

D. B.