среда, април 24, 2024

Zakletva uz zvižduke: Slobodan Cvetković novi ministar privrede

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 6. septembra 2023. (Beta) – Za novog ministra privrede danas je izabran Slobodan Cvetković, član Socijalističke partije Srbije koji je na tom mestu zamenio smenjenog Radeta Bastu, nekadašnjeg člana Jedinstvene Srbije.

Za Cvetkovića se u Skupštini Srbije glasalo javno, prozivkom narodnih poslanika uz buku, zvižduke i povike narodnih psolanika opozicije. Predsednik Skupštine Vladimir Orlić opoziciju je nazvao “kurtijevskom” i više puta im ponovio da treba da ih je sramota, kao i da treba da je sramota sve koji ih poznaju.

U takvoj atmosferi novi ministar je položio zakletvu koja se nije čula i potpisao tekst zakletve čime je stupio na dužnost.  Za Cvetkovića je od 150 prisutnih glasalo 148 poslanika, dvoje je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Cvetković na mesto ministra dolazi sa funkcije direktora Novosadskog sajma.

Kako piše u biografiji na “Istinomeru” Cvetković je diplomirao i magistrirao na Univerzitetu “Braća Karić”, a potom je radio na otvaranju brojnih odeljenja tog fakulteta širom Vojvodine. Bio je direktor Javnog preduzeća “Sportski centar” u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine bio je pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine.

Od marta 2013. godine bio je na funkciji pomoćnika direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo “NS seme”. Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije, a iste godine postao je i generalni direktor AD “Novosadski sajam”.

Od 2007. godine član je Socijalističke partije Srbije, a 2012. izabran je za predsednika Gradskog odbora SPS u Novom Sadu.