среда, април 24, 2024

Vuletić: Francusko-nemački predlog – ponuda koju Srbija nikako ne bi smela da propusti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 5. februara 2023. – U emisiji Tanjug TV – Analiza štampe, kod Zorana Ostojića i Milorada Komrakova gostovali su predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić i novinar Dejan Anđus.

Ostojić je predsednika GDF na početku podsetio da mu se ime našlo na jednoj peticiji. “Da, reč je o podršci francusko-nemačkom predlogu za rešenje kosovskog problema. Plan koji su prihvatile sve zemlje-članice Evropske unije (EU), i pet zemalja EU koje nisu priznale kosovsku nezavisnost. Imamo ponudu koju Srbija nikako ne bi smela da propusti”, kazao je Vuletić.

Anđus je dosta govorio o atmosferi tokom zasedanja parlamenta pre tri dana kada je predsednik Srbije trebalo da objasni ponudu Zapada za mirovno rešenje kosovskog problema i rekao da “jurišnici” nikako nisu mogli da dođu do Aleksandra Vučića koji bi, kaže, i sam branio da je bio napadnut. Govorio je i o Vojislavu Šešelju koji je “kompleksna ličnost” i nije “tamo neki sumanuti vojvoda”, i Aleksandru Vučiću koji je promenio “i rečnik i politiku”.

Više u video prilogu Tanjug televizije.

D. B.