среда, фебруар 28, 2024

Vučić: Znam šta je politika sile i koliko je Srbija mala zemlja

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 5. maja 2022. – Predsednik Srbij Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa nemačkom ministarkom odbrane Kristin Lambreht. On je posle susreta izjavio da će Srbija “dati sve od sebe da bude pouzdan saveznik Nemačke i da uvek bude stabilizujući faktor na zapadnom Balkanu”.

Vučić je rekao da zna šta je politika sile i koliko je Srbija mala zemlja, ali da se nalazi na evropskom putu i da ima pravo da iskaže rezerve po određenim pitanjima. Daćemo sve od sebe da budemo pouzdan saveznik Nemačke, da nikada ne ugrozimo mir na zapadnom Balkanu i da uvek budemo stabilizjući faktor i najbolje mesto za nemačke investicije.

Vučić je naveo da je sa Lambreht “postigao saglasnost po pitanju pravne i političke prirode sukoba” u Ukrajini. “Gospođa Lambreht mi je prenela, na izuzetno učtiv način, očekivanja i zahteve Nemačke i EU oko ponašanja Srbije u budućnosti. Važno je da razgovaramo, važno je da razgovaramo otvoreno i da budemo fer i pošteni jedni prema drugima”, rekao je Vučić i dodao da veruje u evropsku budućnost Srbije i u dobru volju Nemačke da pomogne Beogradu na evropskom putu.

M. M.