среда, мај 29, 2024

Vučić zadovoljan radom Bratislava Gašića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. oktobra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je “nedvosmisleno” zadovoljan radom šefa Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislava Gašića, kao i najvećeg broja pripadnika te službe.

“Moje zadovoljstvo radom Gašića je nedvosmisleno. I njegovim i radom najvećeg broja pripadnika BIA. Oni su i bukvalno čuvali ovu zemlju. Njihova opremljenost je sada neuporediva sa onim što su imali pre pet ili šest godina. Kao da je to drugo država. Nemam primedbi na angažman ljudi”, rekao je Vučić u sedištu BIA i dodao da je samo važno da ti ljudi uvek budu na strani Srbije, a ne na strani službi istoka ili zapada.

Govoreći o nekim mogućim novim kadrovskim rešenjima, Vučić je zamolio medije da “sačekaju još koji dan” i da će se sve znati “u subotu ili nedelju”.

O Zorani na vladi i unutarstranačkim organima

Odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu ministarke Zorane Mihajlović da Rusija vodi osvajački rat u Ukrajini i da “tamo dešavaju ozbiljna zverstva” o kojima Srbija treba da se izjasni, Vučić je rekao da tu izjavu nije video i da bi prvo morao da je pročita.

“Čudno mi je to jer mi osuđujemo zverstva i koja su počinili čak i neki pripadnici našeg naroda. Nisam razumeo šta je smisao toga, to ne mogu da dokučim. To je pitanje za Vladu i unutarstranačke organe, ja ne izlazim sa tim u javnost”, rekao je on.