уторак, фебруар 27, 2024

Vučić u Glazgovu sa Fon der Lajen, Makronom, Ramom i Merkel

Slične objave

Podeli

GLAZGOV, 1. novembra 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Glazgovu je na konferenciji o klimi COP26 razgovarao sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

On je na Instagramu izrazio zahvalnost Fon der Lajen na dugom i veoma sadržajnom razgovoru po svim važnim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropsku uniju. “Posebno smo razmotrili sve probleme sa kojima se suočavamo u sferi energetike i sagledali strateške pravce delovanja u toj oblasti”, navodi se na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Uz ocenu da je u Glazgovu “mnogo prijatelja”, Vučić je objavio i da mu je uvek zadovoljstvo da razgovara sa predsednikom Francuske Makronom. “Srbija i Francuska imaju mnogo planova da ojačaju saradnju”, dodao je predsednik Srbije, koji se na marginama konferencije sastao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a na susretu sa albanskim premijerom Edijem Ramom je, kako je navedeno, podržana inicijativa Otvoreni Balkan.

UN samit o klimi otvoren je juče u Glazgovu. Dve nedelje intenzivnih pregovora predstavnika gotovo 200 zemalja biće o tome kako se suočiti sa zajedničkim izazovom globalnog zagrevanja.