уторак, мај 28, 2024

Vučić: U Evropu sa kompromisom ali ne i sa kapitulacijom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. oktobra 2022. (Beta) – Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija ići u Evropu čuvajući svoja prava i da Srbija spremna na kompromis ali ne na kapitulaciju.

“Mi ćemo da idemo u Evropu ljubomorno čuvajući svoje pravo da budemo svoji na svome. Uradićemo sve da dobijemo još mnogo investicija, ali dogovora nema oko vitalnih nacionalnih interesa. Spremni smo na kompromise, ali ne na kapitulaciju. Predaja, za nas, nije opcija. To je suštinski moto SNS”, rekao je Vučić u Leskovcu, na skupu povodom obeležavanja 14 godina postojanja SNS.

On je istakao da će biti deo te stranke i kada ne bude na njenom čelu i da je nikada neće napustiti. Prema njegovim rečima, danas u Srbiji ima 470.000 više zaposlenih nego 2012. godine, pre dolaska SNS na vlast. Ponovio je da je SNS predanim radom menjala Srbiju nabolje i da smanjenje broja nezaposlenih pokazuje koliko je vladajuća stranka vredno radila.

Ponovio je da Srbija traži “samo da je drugi poštuju” kao što i ona poštuje druge.

“Vama muškarci da kažem nešto, znam ja da mi kad sednemo u kafanu posle dve-tri rakije ili dva-tri piva, ratovali bismo sa pola sveta. Ali sam zahvalan ženama i klanjam im se do poda na razumu, na odgovornosti, na ozbiljnosti, na tome što brinu o svojoj deci i o svojim muževima i očevima”, naveo je Vučić.