уторак, фебруар 27, 2024

Vučić: Srbiju očekuje mnogo izazova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. juna 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izrazio uverenje da će građani Srbije sutrašnji praznik Vidovdan provesti u radosti i sa pogledom u budućnost jer država brzo napreduje. On je, posle vojne vežbe na Pešteru rekao novinarima da Srbiju očekuje mnogo izazova, “čvrsto opredeljeni da čuvamo svoju zemlju, da je štitimo, da se ubrzano razvijamo i da napredujemo”.

Vučić je potvrdio da će na Vidovdan biti u Kruševcu i Kragujevcu i negirao da se u Kragujevcu pozivaju građani i deca, da obavezno dođu na prikaz naoružanja i vojne opreme, uz isticanje da niko neće da drži političke govore, jer, kako je rekao, “želimo da pohvalimo fabrike, da vide kakvo oružje imamo i za ljude i za decu to nije obavezno”.

Na pitanje o delta soju korona virusa, Vučić je rekao da je tip korona virusa stigao u Srbiju i da je samo pitanje u kojoj razmeri. On je o tome razgovarao sa doktorm Goranom Stevanovićem i da treba očekivati da naredni mesec ili dva “provedemo u miru, ali posle toga videćemo”, rekao je Vičić i ponovo apelovao na građane da se vakcinišu.