петак, јул 19, 2024

Vučić šokiran intervjuom Hrvoja Klasića za Slobodnu Bosnu

Slične objave

Podeli

Pogledajte šta je najviše pogodilo predsjednika Srbije (VIDEO)

“Kada bi me ljudi poput Aleksandra Vučića počeli hvaliti, ozbiljno bih se zapitao što sa mnom nije u redu. S obzirom da se ne slaže sa mnom i da me javno napada, znam da radim ispravnu stvar”, rekao je profesor Hrvoje Klasić za Slobodnu Bosnu nakon istupa Vučića na Pinku.

“Da citiram Vuka Draškovića – ‘Srpsko dno nema dna’. Bojim se da, nažalost, su ovi izbori pokazali da je budućnost Srbije vrlo problematična. Kad bi se ovog trena sve promijenilo i kada bi došli potpuno europski i demokratski orjentirani političari na vlast, trebalo bi nekoliko generacija se ispravi sve ovo. Međutim, s ovakvim Vučićem, u naredne četiri godine, bojim se da su generacije, nažalost, izgubljene, i da Srbija po svemu postaje Rusija Balkana. Vučić je sve sličniji Putinu, a Srbija sve sličnija Rusiji. Jedina razlika je u tome što Rusija još uvijek ima snage praviti probleme svima oko sebe, a Srbija, čini mi se, najviše problema može napraviti samoj sebi”, rekao je, pored ostalog, poznati hrvatski historičar i univerzitetski profesor Hrvoje Klasić u razgovoru za “Slobodnu Bosnu” koji je jutros objavljen.

Ovaj komentar izazvao je veliku pažnju u Srbiji, posebno u režimskim medijima, pa je Klasićev komentar postao i tema gostovanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u jutarnjem programu režimske televizije Pink.

Nakon što je voditeljica citirala izjavu profesora Klasića, Vučić je sarkastično dobacio “a ko vam je taj”.

“Ja sam veoma srećan što Hrvoje nije citirao mene i što mene mrzi. Mnogo sam srećan zbog toga. To znači da nešto mnogo dobro radim za Srbiju”, dodao je Vučić odbijajući da argumentovano odgovori na tvrdnje profesora Klasića, skrivajući sa iza cinizma, sarkazma i neracionalnih optužbi da ga Klasić “mrzi”.