четвртак, мај 23, 2024

Vučić: Samo vi idite na more, pa ćete se kupati zimi, ali ne znam da li u hladnoj ili toploj vodi

Slične objave

Podeli

Vojin Radovanović

Predsednik Srbije je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica, nakon čega se obratio medijima i rekao da pripreme za zimu teku, ali da problem pravi promena cene gasa iz dana u dan. On je rekao da rade sve što mogu, ali da su to nemoguće borbe.

– Razlike između 1.000 dolara ili 2.000 dolara je za nas razlika između 15 i 30 miliona evra dnevno zimi. Da to imate u vidu kada kupujemo na berzi. Pa puta sedam dana je to 15.000.000 evra. Znate da sam kukao i plakao dok nam predsednik Si nije pomogao jer smo krvarili 10 do 12 miliona dolara na mesečnom nivou, a ovde iskrvarite 100 miliona za sedam dana. Znam da to obične ljude ne interesuje, ali nas interesuje jer država krvari, rekao je Vučić.

Dodao je da nekima drugima, iz drugih zemalja, koji gore od Srbije stoje, je najbitnije da odu na more i poručio im „samo vi na more da se kupate, pa ćete se kupate zimi, samo ne znam u hladnoj ili toploj vodi“.

Vučić je rekao je danas da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS). On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na delu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o nameri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

Govoreći o izveštaju Evropskog parlamenta u kom se traži međusobno priznanje Srbije i Kosova, naveo je da je to neka čudna politika i da to predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira od strane EU u kom piše da je cilj normalizacija odnosa Beograda i Prištine, ali ne i međusobno priznanje, za koje je rekao da je njihova lepa želja, ali da Srbije to ne želi. (Danas)