недеља, јун 16, 2024

Vučić reprezentativkama: Takmičite se protiv sportistkinja sa Kosova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 9. jula 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sportiste i članove Olimpijskog tima Srbije koji će nastupati na igrama u Tokiju i poručio džudistkinjama i tekvondistkinjama da slobodno nastupaju protov takmičarki sa Kosova.

“Milice i Marice, pošto ćete imati u konkurekciji takmičarke sa takozvanog Kosova, ne brinite ništa. Vi se bavite sportom. Pobeđivale ili gubile, ne brinite, bićemo uz vas. Samo radite svoj posao i ništa drugo. Mi vas nećemo terati na političke akte ili bilo šta, navijaćemo za vas i volećemo vas i od vas nećemo tražiti ništa. Ni da napuštate postolja ni da ne učestvujete, mi političari ćemo se baviti time”, rekao je Vučić.

Vučić je u zgradi Predsedništva uručio državnu zastavu vaterpolisti Filipu Filipoviću, koji je određen da nosi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara (OI), i zahvalio svim sportistima za veliki trud koji su uložili u predstavljanju svog naroda i države. “I pored starog pravila da je važno učestvovati, mi se nadamo uspehu i medaljama, gde god i koliko god to da bude”, rekao je on.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković kazao je da je obaveza srpskih sportista da pobeđuju jer ih na to, kako je ocenio, teraju ugled koji imaju u svetu i sportska istorija. “Idemo da se borimo sa puno samopouzdanja. Vama koji još niste osvojili medalje želim da uzmete pelcer od Novaka Đokovića, bar dva grama njegovog mentaliteta i biće sve u redu”, kazao je Maljković.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Filip Filipović zahvalio je državi što je obezbedila uslove za kako je rekao, “sjajne pripreme”. “Kolegama sportistima bih poželeo samo zdravlja, znanje imaju. Potrudićemo se da u Tokiju opravdamo kvalitet i renome”, kazao je Filipović.