среда, фебруар 21, 2024

Vučić o Jeremićevom “političkom performansu”

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 26. juna 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se u predsedništvu, kada je u tu zgradu došao predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić sa saradnicima, nije desilo “bogzna šta važno”, pa nije ni žurio da se o tome izjašnjava.

“Oni su vikali, vređali, njih petorica, ja bio sam, ne možete da imate toliko energije da vičete kao oni. Nisu me ničim ugrozili, to što su vikali je politički performans”, rekao je Vučić novinarima posle otvaranja fabričkog pogona “Junko” u Rudnoj Glavi.

Kako je naveo, na tome im ne zamera, ali im zamera što ugrožavaju budućnost Srbije i nemaju nikakav program već jedino što rade – prete ljudima koji drugačije misle i koji vole svoju zemlju. “Pitao sam se juče pola dana da li sam pogrešio što sam sišao. Opet bih isto uradio ne zato što mislim da je to divno, herojsko delo, već je neko morao da pokaže da se normalna i pristojna Srbija ne plaši batinaša i da postojii neko ko će da im stane na put i kaže – ok, evo pretucite me. Fer je što su to rekli, nisam ja rekao – ja ću vas”, naveo je Vučić.

On je Jeremiću poručio da ne preti građanima, i kako je dodao, nema ništa loše da kaže o njihovom jučerašnjem ponašanju, jer je to bio njihov politčki performans. “Rade svoj posao, da li je uspešan reći će narod na izborima. A da kukam… Sledeći put ako dodju opet bih sišao samo bih verovatno bio manje uzbuđen i verovatno bi ih pozvao da uđu na kafu…”, rekao je Vučić.