петак, април 12, 2024

Vučić: Neću biti onaj koji će potpisati nezavisnost Kosova

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. marta 2023. (Beta) –  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti “ni faktičkog ni de jure” priznanja nezavisnosti Kosova. Vučić je na skupu u Vranju, kojim je počeo turneju po Srbiji u okviru formiranja Narodnog pokreta za državu, kazao da zna da je predsedničku zakletvu položio na Ustavu i Miroslavljevom jevanđelju.

“Ja neću biti onaj koji će potpisati nezavisnost Kosova. Sramota me je da idem po Srbiji i da se pravdam bilo kome. Nema predaje, nećemo priznati ni faktički ni de jure nezavisnost Kosova, ali želimo mir sa Albancima, želimo pristojne odnose”, rekao je Vučić.

Dodao je da su Srbiji potrebni “ljudi koji će čvrsto čuvati nacionalne interese, voditi mudru politiku i sačuvati Srbiju od nemirnih voda i brutalno snažnih vetrova”.

Predsednik Srbije i Sprske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić pozvao je danas građane na skupu u Vranju da se priključe Narodnom pokretu za državu, navodeći da će ta politička opcija biti formirana krajem maja ili početkom juna.

Vučić je rekao da će biti deo tog pokreta, kako je naveo, “tima za koji veruje da mora da bude iznad stranke”, ali je dodao da formiranje pokreta ne znači gašenje SNS.