среда, мај 29, 2024

Vučić: Građani RS i Srbije su jedan narod

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 3. avgusta 2023. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Srpcu da su građani iz Republike Srpske i Srbije jedan narod i da uvek treba da su jedni uz druge. “Nikada ne smemo da se odreknemo toga da pripadamo istom rodu, da imamo isti jezik, ćiriličko pismo i istu veru”, rekao je Vučić novinarima u Srpcu.

Dodao je da je danas imao “duge i iskrene” razgovore sa rukovodstvom Republike Srpske, ocenivši da situacija nije jednostavna zbog sve težih pritisaka i na RS i na Srbiju. Predsednik Srbije dalje je naglasio da je važno da ljudi u RS znaju da će Srbija uvek poštovati međunarodno pravo. “Nikada se nećemo odreći svoga naroda. Nikada više neće biti blokada na Drini. Borićemo se da budemo svoji na svome, da sačuvamo svoje ime i prezime ne dirajući baš nikog” naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, predsednikom RS Miloradom Dodikom i srpskim članom Predsedništva BiH Željkom Cvijanović, danas posetio novoizgrađeni vrtić “Srbija” u Srpcu.

Zvaničnici Srbije i RS sutra će u Prijedoru prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja”. Prethodno će položiti vence na spomen-obeležje na Petrovačkoj cesti, gde je hrvatska vojska tokom “Oluje” bombardovala izbegličku kolonu iz nekadašnje Republike Srpska Krajina. U Banjaluci će sutra biti održana i sednica Saveta RS i Srbije i potpisani sporazumi o izgradnji dva memorijalna centra posvećena jasenovačkim žrtvama.