петак, мај 24, 2024

Vladeta Janković: Nema poštenih izbora dok je hir jednog čoveka iznad Ustava

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 1. avgusta 2022. (Beta) – Predsedavajući skupštine, najstariji poslanik Vladeta Janković izjavio je da bi se u bilo kojoj zemlji gde deset godina nema ravnopravnih izbora doveo u pitanje legitimitet i ostalih grana vlasti.

“Ne zaboravimo i to je najvažnije, da ćemo dobijeno poverenje opravdati jedino ako srce ove države bude kucalo ovde pod skupštinskom kupolom, a ne sa druge strane parka”, rekao je Janković i dodao da ako skupština nije ustrojena kako treba onda u otkazu moraju biti i ostale grane vlasti, izvršna koja postupa po neposrednom diktatu vođe a posebno pravosudna čija pristrasnost i pasivnost čine da svaki gradjanin bude nezaštićen i bespomoćan”.

Janković je dodao Srbija lišena poštenih izbora ne može biti srećna i poštovana zemlja, a poštenih izbora ne može biti dok svaki i najudaljeniji građanin ne bude na RTS-u mogao da vidi šta govori vlast ali oni koji nisu na vlasti, i ne može biti poštenih izbora dok bude pritisaka i nasilja.

Ne može biti poštenih izbora dok izborne komisije budu čekale da umesto njih odluče vladajući političari i dok hir jednog čoveka bude iznad Ustava“, rekao je Janković u Skupštini.