уторак, фебруар 27, 2024

Više tužilaštvo u Kraljevu odbacilo pokretanje istražnog postupka protiv Palme

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 27. avgusta 2021. (Beta) – Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je Više javno tužilaštvo u Kraljevu saopštilo da nema elemenata za pokretanje istražnog postupka protiv njega, povodom optužbi za podvođenje žena i maloletnica na privatnim žurkama u Končarevu i Jagodini.

Marković, koji je i predsednik Skupštine grada Jagodine, je u pisanoj izjavi naveo da to pokazuje da je protiv njega vodjena “kampanja laži orkestrirana od strane Dragana Đilasa”, predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) i potpredsednice SSP Marinike Tepić. On je najavio da će na konferenciji za novinare u Beogradu “izneti celu istinu o lažima” kojima je optužen.

Tepić: Tužilaštvo taktizira u vezi istrage o podvodjenju žena u Jagodini.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić sinoć je ocenila da Više javno tužilaštvo u Kraljevu “taktizira” sa postupkom u vezi podvodjenja žena i devojčica u Jagodini. Tepić je u saopštenju navela da je “tužilaštvo objavilo da je zastalo” nakon “višemesečnih pretećih i agresivnih javnih nastupa Dragana Markovića Palme , koji neprestano traju od 19. aprila”.

Ona je navela da je tada “prvi svedok izneo jezive činjenice o dugogodišnjem organizovanom podvodjenju devojčica i devojaka u Jagodini”. Prema njenim rečima, tužilaštvo je zastalo i “nakon ispitivanja još 29 svedoka čiji identiteti nisu poznati.”Tužilaštvo nije objavilo da nikada nije ponudilo zaštitu poznatim svedocima, da nikada i ničim nije ni pokušalo da doprinese da njihovi identiteti i izjave imaju maksimalnu tajnost, niti svoju sramotu da je ceo postupak pokrenut tek po zahtevu Markovića, a ne tužilaštva po službenoj dužnosti nakon prvog svedočenja”, rekla je ona.

Tepić je navela da je, “iako je tužilaštvo naznačilo da ovim nije odustalo od prikupljanja podataka i pozvalo građane da pomognu  saznanjima”, ovakav postupak, kako je rekla “sraman, ali i opasan”. “Istovremeno, takav postupak Tužilaštva predstavlja još jedan dokaz da građanima jedino preostaje da sami sprovode istražne i dokazne radnje. To ćemo i činiti, javno i neprestano…”, rekla je ona.

Tepić je rekla i da će “reizbor Zagorke Dolovac za prvog tužioca Srbije obeležiti dva slučaja, u prvom redu krnja optužnica protiv ubica iz Belivuk klana, koja obuhvatom zločina tek od 2019. ima ujedno i svrhu odbrane partije i bratije Vučić u stvaranju ovog klana godinama ranije”. I ništa manje taktiziranje tužilaštva u aferi ‘Palma-pedofil’, nakon današnje objave da nema osnova sumnje – ‘za sada’. Tačnije, dok ne prođu i politički izbori, rekao bi svaki normalan čovek i roditelj u ovoj zemlji”, navela je Tepić.